ONFK 2023

Island Treasures van componist Jan Bosveld tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op 14 april 2023. In de 4e divisie werden tijdens de ONFK in Schouwburg De Lawei te Drachten 87,67 punten behaald met deze uitvoering en daarmee een prachtige tweede plaats in deze divisie. Het optreden van onze fanfare is vanaf 3:38:04 te beluisteren.

Foto's: ONFK


Café Helpt Elkander

Op zondag 27 november vond het concert Café Helpt Elkander plaats in de Alverman. Zie onderstaande video voor een impressie van deze geweldige middag!

Foto's: Jos Zwart


Brunchconcert Opening Alverman 2.0

Tijdens het openingsweekend van de Alverman 2.0 hebben het studieorkest en de fanfare op 3 juli een fantastisch brunchconcert gegeven waarbij ook de jubilarissen van voorgaande jaren zijn gehuldigd, dit kon destijds niet i.v.m. corona.

Foto's: Jos Zwart


Offers Treffe

Op 18 juni 2022 mocht het studieorkest het offers treffe openen met een concert. 

Foto's: Jos Zwart


Pastoor Inwijding

Op 23-10-2021 heeft de fanfare de nieuwe pastoor mogen begeleiden naar de kerk. We wensen de pastoor veel succes toe!

Foto's: Jos Zwart


Online Concert

Tijdens de coronacrisis heeft de Fanfare verschillende concerten uit het verleden online gezet zodat we toch wat ten gehore konden brengen.

De drie concerten zijn via ons YouTube kanaal te bekijken. U kunt hiervoor de onderstaande knoppen gebruiken.

We wensen u veel kijkplezier!

1e concert: Jubileumconcert 2006 

2e concert: Muppetshow (studieorkest) 2015 

3e concert: Gospelconcert/Benefietconcert 2008 


Kersttocht

Winterse sferen in Afferden. Een gezellig ensemble en ons studieorkest onder leiding van Luuk Pouwels traden in de Langstaat en op het kiosk.


Themaconcert ''Winter is Coming''

Op 30 november werd de winter feestelijk verwelkomd. In een sfeervolle kerk speelden we winterse muziek. Dit deden wij in samenwerking met Dorpsarchief Afferden, met zang van Ellen Boskamp en presentatie van Twan Krebbers. Onze Vrienden van de Fanfare verrasten ons ook nog eens met een fantastische cheque waarop maar liefst een bedrag van € 3200 vermeld stond. Geweldig!


Kermisconcert

Tijdens de jaarlijkse kermis is weer een leuk concert gegeven door de fanfare en het studieorkest. Dit concert vond plaats bij de Pruuver. 


D-examen Nick en Coen

Op 5 juli 2019 hebben Coen vd Venn op slagwerk en Nick Janssen op trompet het D-examen voor een talrijk publiek afgelegd en zijn daarvoor geslaagd. Deze avond kregen ook de geslaagden met diploma A, B en C het diploma. 

Foto's: Jos Zwart


Windkracht 6 2019

Vrijdag 28 juni 2019 hebben leerlingen van basisschool ‘t Diekske in Afferden het muziekproject Windkracht 6 afgesloten samen met de fanfare en het studieorkest. Onder de deskundige leiding van Miko Derks hebben de leerlingen in enkele lessen kennisgemaakt met muziek in het algemeen en blaasmuziek in het bijzonder.

Foto's: Mat Wijers


Dinershow

Op 15 en 16 juni 2019 heeft het studieorkest een spectaculaire dinershow georganiseerd. Het was een zeer geslaagde avond met muziek, eten, gezelligheid en veel meer. Hier nog een kleine impressie.

Foto's: Jos Zwart


ONFK 2019

Tempus Fugit van componist Eric Swiggers tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op 5 april 2019. In de 4e divisie werden tijdens de ONFK in Schouwburg De Lawei te Drachten 85 punten behaald met deze uitvoering en daarmee winnaar in deze divisie.