Opleiding 

Welkom op de opleidingspagina van de Fanfare Helpt Elkander. Leuk dat je een kijkje neemt om de vereniging beter te leren kennen. 

 

De vereniging bestaat uit verschillende orkesten:

- Samenspeelgroep

- Studieorkest

- Fanfare

 

Hier zit een doorstroomstructuur in met de volgende opleidingsfasen:

Blokfluitles duurt één schooljaar en wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat, tijdens dit jaar worden de blokfluiters verschillende malen betrokken bij activiteiten denk hierbij aan de Herdertjesmis, Opleidingsdag en evt. bij de communie. Tijdens deze activiteiten maken de blokfluiters ook al kennis met de samenspeelgroep en het studieorkest.

Muziekles bij een van de muziekdocenten: individuele muzieklessen waar de leerlingen hun eigen instrument stap voor stap beter leren kennen en hier ook steeds meer mee kunnen. Daarnaast zijn er tijdens de muzieklessen voor de leerlingen verschillende momenten om te laten horen wat ze kunnen. Denk hierbij aan het jaarlijkse solistenconcours en ook tijdens de opleidingsdag. De leerlingen kunnen daarnaast HaFaBra Diploma A, B, C & D behalen. Voor deze diploma's doen de leerlingen een theorie- en een praktijkexamen.

Na ongeveer 1 jaar muziekles: Samenspeelgroep, waar je al leert om samen met anderen muziek te maken en wat ervoor zorgt dat je een goede basis hebt om uiteindelijk door te stromen naar het studieorkest. 

Na de samenspeelgroep: Studieorkest, hier leer je wederom om samen muziek te maken in een groter orkest, je doet daarnaast ervaring op in de voorbereiding die nodig zijn voor de concerten. Dit kan gaan om grote (thema)concerten (voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Muppetshow die ook te zien is via YouTube) maar ook om de kleinere concerten. Door deze voorbereiding is het studieorkest een hele goede basis om uiteindelijk door te stromen naar de fanfare. 

Vanaf Diploma-B: Fanfare, ook bij de fanfare gaat het proces van het leren steeds door, doordat je al enige ervaring hebt met het samenspelen met anderen kun je hier ook de vaardigheden toepassen die je tijdens je eigen muziekles hebt opgedaan. Je wordt hier ook weer stap voor stap in begeleid door maatjes die je helpen om steeds beter mee te kunnen komen. De Fanfare kent jaarlijks ook vele concerten die dan ook de nodige voorbereiding vragen, naast deze concerten is er ook tijd voor ontspanning met de medemuzikanten bij een van de activiteiten/concertreizen. 

 

De proeflessen blokfluiten zullen aan het begin van het schooljaar weer van start gaan voor leerlingen vanaf groep 4. 

Via onderstaand formulier is meer informatie op te vragen bij vragen of interesse.

Lotte Roersch zal vervolgens contact met u opnemen. 

Contactgegevens:

Telefoonnummer: 06-27333704

Email: l.roersch@live.nl 


Meer informatie

Hieronder is een foto-impressie van het studieorkest te zien. Het studieorkest is namelijk meer dan alleen muziek maken.

- Zo gaan we ook jaarlijks op kamp

- Doen we verschillende  gezellige activiteiten gedurende het jaar 

- Geven we leuke concerten in het buitenland (zie video)

Neem ook eens een kijkje op onze sociale media en de foto en video pagina!